Afbeelding
Familie De Vries
Foto’s

Lockdownproject: Doorloopwagen voor koeien opgeknapt

28 februari 2021 om 13:31 Recreatie

H’VELD-G’DAM Al ruim twee maanden zijn Cor en Jayne de Vries samen met buren, familie en kennissen bezig met het opknappen van een oude doorloopwagen voor koeien. Ze geven zelf aan dat ze het een heel mooi project vonden tijdens de lockdown. ,,Onze buurvrouw Jeannette van der Meijden zei dat ze het heel ontspannen vond om aan het project te werken. En dat was ook zo”, beaamt Cor.

door Esther Coumans

Hij geeft ook aan dat buurvrouw Jeannette heel veel werk verricht heeft aan de wagen. Maar het was niet alleen een project voor volwassenen. Ook de zoon van Cor en Jayne, Piet heeft veel meegeholpen. Vooral in de tijd dat de scholen gesloten waren, hielp Piet, die in groep 2 van de Ichtusschool zit, veel mee.

Op dit moment is de helft van de doorloopwagen gedaan en zijn duidelijke verschillen te zien. ,,De boer van wie de wagen is, is ook langs geweest en hij herkende direct de karakters van zijn koeien erin. De schilderingen van de koeien zijn gedaan aan de hand van oude foto’s van de boer. En dat ze zo herkenbaar zijn, is natuurlijk extra leuk”, vertelt Cor trots.

Als de wagen af is, gaat deze weer terug naar Giessen-Oudekerk en gaat die gewoon gebruikt worden op het land. Dus van de lente en zomer kan de mooie opgeknapte wagen daar in de buurt gespot worden. ,,Het is echt een leuke bezigheid geweest. We hebben er echt met iedereen met heel veel plezier aan gewerkt.”

Bang om straks geen creatieve uitspatting meer te hebben heeft Cor niet. ,,Wij doen best veel met heftrucks”, vertelt hij, ,,en mijn vrouw knapt deze helemaal op. Ze maakt ze schoon en zorgt met een rolletje verf dat ze weer er als nieuw uitzien. Het klinkt misschien heel simpel, maar je ziet echt het verschil. Dus nee, wij vervelen ons niet”, lacht hij.

Bekijk alle foto’s hieronder van de opknapbeurt van de doorloopwagen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie