Deelneemster Nienke (links) doet mee met de bootcamp voor tieners van Jenny Hoekwater (rechts).
Deelneemster Nienke (links) doet mee met de bootcamp voor tieners van Jenny Hoekwater (rechts). Gewoon Doen

Bootcamp voor tieners: ‘tieners fysiek en mentaal sterker maken’

27 februari 2021 om 12:05 Overig

H’VELD-G’DAM De Hardinxveldse Jenny Hoekwater is een bezig bijtje; ze is docent lichamelijke opvoeding of zoals ze het zelf noemt beweegcoach en geeft ze les bij Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld. Ook heeft ze als gewichtsconsulent een eigen bedrijf Gewoon Doen. En met dat bedrijf heeft ze het project Bootcamp voor tieners bedacht.

door Esther Coumans

Door de lockdown is er weinig voor kinderen te doen. En ze bewegen veel te weinig, volgens Jenny Hoekwater. ,,Ik zie echt weinig kinderen lekker buiten spelen. Ja twee weken geleden met de sneeuw, toen waren ze wel buiten, maar verder zie je ze weinig. Ook kunnen veel kinderen nu niet sporten, ook niet op school. Ze bewegen gewoon te weinig en dat is soms ook wel te zien. Ik maak me er echt zorgen over”, bekent ze.

Ze bewegen gewoon te weinig en dat is soms ook wel te zien. Ik maak me er echt zorgen over”

Aangezien Hoekwater in haar eentje werkt, heeft ze de activiteit Bootcamp voor tieners snel kunnen regelen. ,,Wel dankzij een bijdrage uit de MAG (Maatschappelijke Agenda)”, geeft ze aan. ,,En het ging vrij vlot met de aanmeldingen. Al binnen een week hadden zich zes kinderen aangemeld. Ik hoop dat er nog wat kinderen zich aanmelden komende week.”

De bootcamp vindt buiten plaats en heeft wel een stoer karakter. ,,Ik heb net de autobanden bij de garage opgehaald”, lacht ze. ,,Die gaan we zeker gebruiken. Maar ook gaan we aan de slag met een kettlebell en gewichtjes. Ik ga met de kinderen een soort circuittraining doen met stoere dingen. Dus ze gaan ook opdrukken en burpees maken, dat kunnen kinderen echt wel. Ze mogen zeker gaan zweten tijdens deze training, maar het moet wel verantwoord gaan.”

VOEDING Ze vervolgt: ,,Tijdens de bootcamp zal ik tussen neus en lippen door het ook over voeding hebben. Waarom is volkorenbrood beter dan wit brood en waarom kun je beter een appel nemen dan een koekje? Heel veel kinderen weten dat echt niet en waar ik ook zo van geschrokken ben, is dat sommige kinderen helemaal geen fruit eten. Je moet het ze leren en dat probeer ik spelenderwijs.”

De bootcamp duurt acht weken en vindt plaats op het schoolplein van de Ichtusschool, ingang Pauwtjesmolen. ,,Het is precies tussen de twee vakanties in. En in acht weken kun je echt veel vooruitgang boeken. Ik heb er echt veel zin in en ik hoop dat de kinderen er ook veel plezier aan gaan beleven. De kinderen kunnen hier echt fysiek en mentaal sterker van worden. Als ze weten wat ze kunnen eten en hoe hun lijf werkt, worden ze vanzelf een stuk zelfverzekerder en stoerder.”

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich nog aanmelden voor de bootcamp. Op donderdag 4, 11, 18, 25 maart en 1, 8, 15 en 22 april van 16.00 tot 17.00 uur worden de lessen gegeven. Meer informatie of inschrijven via gewoondoen156@gmail.com of 06-48580737. De kosten bedragen €20,- voor de totale cursus. Mogelijk wordt voor (een deel) van de kosten vergoed vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering, dat verschilt per verzekeraar.

advertentie
advertentie