Afbeelding
Stedenbouwkundig Programma van Eisen, bedrijf Spacevalue

Plannen voor 22 woningen bij Buitendams naar gemeenteraad

4 mei 2022 om 07:33 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het Hardinxveldse college van burgemeester en wethouders legt de plannen voor een nieuwbouwlocatie grenzend aan Buitendams voor aan de gemeenteraad. Het gaat om een braakliggend terrein naast de kerk van de Oud Gereformeerde Gemeente. Daar moeten 22 woningen komen.

door Ward den Besten

Het project omvat de bouw van zes rijtjeshuizen, vier twee-onder-een-kapwoningen, zes patiowoningen en zes appartementen. Die laatsten komen aan de dijk te staan. De rest van de woningen zal met de auto alleen via de Blauwe Zoom te bereiken zijn. Daarvoor wordt het reeds bestaand Zwaluwpad verlengd.

De 16 huizen worden reguliere koopwoningen. De appartementen zijn bedoeld voor starters. Volgens de initiatiefnemers past de nieuwbouw ,,qua maat en schaal in de bestaande woonomgeving’’. ,,Er wordt een mix van woningtypen gerealiseerd wat bijdraagt aan de gevarieerde samenstelling van de wijk.’’

De gemeente laat weten dat het bouwproject ook past binnen de gemeentelijke structuurvisie. ,,De agrarische activiteiten op de locatie zijn gestaakt, waarna het perceel braak is komen te liggen. Met het realiseren van woningbouw wordt voorzien in herbestemming van het perceel binnen bestaand stedelijk gebied. Dit is in lijn met de visie van de gemeente om op vrijgekomen bedrijfspercelen woningbouw mogelijk te maken op inbreidingslocaties’’, aldus het college in zijn voorstel aan de gemeenteraad.

Ook zegt het college dat de bouw van de woningen bijdraagt aan het woningaanbod in Hardinxveld. De komende jaren moeten namelijk honderden woningen bijgebouwd worden om in de verwachte behoefte te voorzien. De gemeenteraad neemt naar verwachting donderdag 19 mei een besluit over het bestemmingsplan.

Eerder hebben het voorontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbestemmingsplan al ter inzage gelegen. Op dat laatste zijn twee zienswijzen binnengekomen. Die hebben ertoe geleid dat het bestemmingsplan is gewijzigd met betrekking tot de bouwhoogtes en de bestemmingsplangrens, aldus de gemeente.

advertentie
advertentie