Mark Klop geeft de bal aan een doorgebroken Veerle Havelaar
Mark Klop geeft de bal aan een doorgebroken Veerle Havelaar H. van Kekerix

HKC 1 klopt VALTO met 18-12 en pakt de alleenheerschappij in de overgangsklasse D

3 oktober 2021 om 18:43 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM HKC begon scherp en gemotiveerd aan de wedstrijd tegen Valto en wist ook direct de eerste tik in de wedstrijd uit te delen aan de bezoekers. De 1-0 kwam op naam van Veerle Havelaar door het benutten van een voor haar typerende korte kans in de korfzone. Niet snel hierna schoot Mark Klop van afstand de 2-0 op het scorebord.

Ook na de vakwissel is het HKC dat doorgaat met scoren en door middel van een knap doelpunt van Danny den Dunnen de tussenstand op 3-0 zet. Pas na 11 minuten in de wedstrijd is het Romee Valstar die met de 3-1 voor het eerst een wapenfeit door middel van een raak afstandsschot voor de bezoekers weet te noteren.
Het eerste aanvalsvak van Valto weet hierna nu wel snel de korf te vinden via een schot van Mees Koole. Opnieuw Mark Klop met zijn tweede doelpunt van de middag brengt het verschil weer op twee.
Valto de ploeg in vorm en met vertrouwen laat zien waarom het deze competitie nog ongeslagen is en trekt de stand op 4-4 weer gelijk. In deze fase van de wedstrijd kansen voldoende voor het tweede aanvalsvak van HKC met de hierin spelende Danny den Dunnen, Corné Troost, Nadhie den Dunnen en Annelies Kop maar het vizier staat nog niet voldoende op scherp. Het eerste aanvalsvak weet de korf wel prima te vinden en door middel van zijn derde doelpunt van de middag weet eerst Mark Klop en niet veel later Veerle Havelaar met haar tweede doelpunt de stand weer op een voordeel van 2 doelpunten voor de thuisploeg te zetten: 6-4.
Om en om scorend door eerst Valto en steeds beantwoord door HKC weten de ploegen hierna met een 8-7 tussenstand de rust te bereiken.

TWEEDE HELFT Net als in de eerste helft is ook de openingsfase van de tweede helft voor het BMN De Klerk & Klop Watersport gesponsorde team.
Na het uitnemen van de bal in de tweede helft weet Valto niet tot scoren te komen. De 1e aanval na rust voor HKC is wel direct raak door een zuiver schot van captain Corné Troost.
Mark Klop schiet hierna zijn vierde van de middag binnen en de sterk spelende Eliza Roest brengt de stand eigenhandig op 11-7.
Thom Voskamp, na zijn uitstap bij toenmalig Hoofdklasser HKV/Ons Eibernest, alweer enige jaren terug op het Lierse nest laat de bezoekers in de tweede helft weer voor de eerste maal juichen.

Een fraaie doorloopbal van Danny den Dunnen, opnieuw Mark Klop, Eliza Roest en Corné Troost zorgen voor 4 doelpunten op rij voor HKC en zetten de stand op 15-8.
Na een time-out door Valto-coach Mark Tissink en een herenwissel aan de kant van de bezoekers is het Valto dat voor een periode het momentum overneemt en van 15-8 terugkomt tot 15-11.

Het ook het in ruimen getale vanuit De Lier meegekomen publiek gaat achter hun team staan in de hoop dat er toch nog wat te halen valt deze middag. Op 15-11 mist Valto voor de uitploeg helaas een opgelegde kans door middel van een strafworp weer helemaal terug te komen in de wedstrijd. Aanvoerder Corné Troost schiet snel hierna de 16- en 17-11 op het scorebord en beslist hiermee definitief de wedstrijd. Na het laatste wapenfeit van de middag op 17-12 voor Valto is het Eliza Roest met de mooiste goal van de middag die de eindstand met een doorloopbal op 18-12 zet.

Volgende week in de lastige uitwedstrijd in Kamerik bij SDO/Fiable zal dit ook weer een voorwaarde zijn voor het behalen van een goed resultaat.