Afbeelding
Vriendenschaar

Vriendenschaar Midweek 2 kampioen

Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de nagloed van een zonnige woensdag liep Hardinxveld-Giessendam uit om te komen kijken naar de verrichtingen van Vriendenschaar Midweek 2. Officieus was de TIB-brigade al kampioen, maar doordat de dorpsgenoten van HKC in punten nog gelijk konden komen stond hier iets op het spel dat niet in cijfers is uit te drukken: Trots!

Om 20.30 uur precies floot leidsman Bas de Jong in voor een wedstrijd tegen de bezoekers van Albatros uit Zwijndrecht. Dit was op papier een te nemen horde, daar de uitwedstrijd overtuigend gewonnen werd.

Niets bleek echter minder waar, want na 20 minuten stond er een teleurstellende 0-4 op het scorebord. Gemor buiten de lijnen en ontgoocheling binnen de lijnen door dit merkwaardige en onverwachte scoreverloop.

De thuisploeg creëerde veel meer kansen, maar verzuimde deze af te maken. Albatros daarentegen had een zeer hoog schotpercentage, waardoor vertwijfeling zich meester maakte van het team. Hoewel de gehate nul vlak voor de rust van het scorebord werd geschoten, bleef de onzekerheid sluimeren.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken, de ruggen gerecht en de neuzen dezelfde kant op gezet. De midwekers waren vastberaden dat de punten op de Sluisweg moesten en zouden blijven.

De tweede helft ontvouwde zich als een metafoor voor de veerkracht die kenmerkend is voor de samenleving in het post-corona tijdperk. Gestaag, maar resoluut, werd de 1-4 na fraaie combinaties omgebogen naar een gelijke stand van 4-4.

Voor het stillen van de eerzucht was het nu zaak voor de TIB-ploeg om de winst in de wacht te slepen. Door onverzettelijk aanvalswerk en een stabiele rebound werden de 5-4 en 6-4 aangetekend. Een zucht van verlichting waaide met de zomerwind mee naar de bloemen die klaarstonden voor de kampioenen. Het doel was bereikt; de eer was gered. Om de overwinning nog enig cachet te geven werd in de laatste seconden de 7-4 gemaakt. Na het eindsignaal was er euforie en een felicitatie van de voorzitter.

De korfpunten werden gemaakt door: Marco Nederveen 2x, Marieke Berkelaar 1x, Bram Breure 1x, Chantal Groeneveld 1x, Arjan Houtman 1x, Laura van Houwelingen 1x, Marijke Koppelaar 1x.

Afbeelding
advertentie