Afbeelding
Vriendenschaar

Vriendenschaar degradeert na spannende beslissingswedstrijd

26 juni 2022 om 14:06 Korfbal

MOORDRECHT Uit een dubieuze vrije bal in de laatste minuut van de spannende wedstrijd tussen Vriendenschaar en VEO schoot een Voorburgse dame de stand naar 18-17, waarmee ze haar ploeg de overwinning bezorgde in deze gelijkopgaande wedstrijd. Zodoende Vriendenschaar dus naar de 1e klasse.

Voor de wedstrijd in Moordrecht was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Aart Goedhart, het oudste erelid van Vriendenschaar. Daarna volgde een echte beslissingswedstrijd, waarin beide teams voluit voor de winst gingen, Er ontspon zich een wedstrijd met wisselende kansen, waarbij VEO in de 1e helft steeds een voorsprong nam, die het CABholland-team dan moest nivelleren, terwijl het in de 2e helft andersom was. VEO begon voortvarend met 2 rake schoten in de eerste minuten, maar de Hardinxvelders kwamen na 8 minuten door Julian Voorwinden en 2 rake schoten van Marijn Bakema weer gelijk op 3-3. Opnieuw liep VEO in de volgende 10 minuten uit naar 6-3 en moesten de groenhemden weer in de achtervolging. Om en om scorend duurde het tot de laatste minuut van de 1e helft voor Vriendenschaar op gelijk hoogte kwam. Door een raak schot en een strafworp bepaalde Julian Voorwinden de ruststand op 8-8.

TWEEDE HELFT In de 2e helft was het Vriendenschaar dat door Anne Timmer als eerste scoorde en na de gelijkmaker van VEO zorgde Celine van Meeteren opnieuw voor een voorsprong van 9-10. Nu was het VEO dat terugkwam en door 3 rake schoten in 2 minuten weer voor kwam met 12-10. Celine van Meeteren schoot opnieuw raak en na het rake schot van VEO was het Rick Molenaar die voor 13-12 zorgde, waarna VEO er onmiddellijk weer 14-12 van maakte. Binnen 5 minuten wist het automatiseringsteam de achterstand om te zetten in een voorsprong van 14-16, door een raak schot van Julian Voorwinden, 2 benutte korte kansen door Peter Visscher en Marijn Bakema en een mooi schot van Ilvie Versteeg,

GELOOF IN DE GOEDE AFLOOP Met nog 13 minuten te spelen gingen de Vriendenschaar supporters in de goede afloop geloven , maar moesten toch weer toezien dat door 2 dames korfpunten binnen enkele minuten de stand weer gelijk werd. Trainersduo Ekelmans/Verspuij brachten Rob Visser weer in de ploeg wat een succesvolle wissel was, want hij zorgde 5 minuten voor tijd voor de voorsprong van 17-16.

Met nog 2 minuten te spelen werd het toch weer 17-17, wat zorgde voor zinderende spannende slotminuten, waarin ongelukkige arbitrale beslissingen cruciaal werden. Eerst werd Krista van Hunnik ( die haar laatste wedstrijd speelde) een duidelijke vrije bal onthouden en vervolgens kreeg VEO in de laatste minuut wel een (dubieuze) vrije bal te nemen. Die werd verzilverd, waardoor Vriendenschaar met 18-17 ongelukkig verloor en degradatie een feit werd.

De Vriendenschaar-treffer werden gemaakt door: Julian Voorwinden 5 x, Marijn Bakema 3 x , Rick Molenaar, Anne Timmer en Celine van Meeteren 2 x , Peter Visscher, Ilvie Versteeg en Rob Visser 1 x.