Vriendenschaar verloor met 17-11, maar blijft wel koploper in de eerste klasse
Vriendenschaar verloor met 17-11, maar blijft wel koploper in de eerste klasse Aangeleverd

Off-day voor Vriendenschaar

2 oktober 2022 om 13:38 Korfbal

H’VELD-G’DAM Na een dramatisch slechte eerste helft van Vriendenschaar tegen het Zwijndrechtse Albatros herstelde Vriendenschaar zich enigszins in de tweede helft , maar dat was onvoldoende om de grote achterstand nog goed te maken. Resultaat van deze off-day is de eerste nederlaag van het seizoen.

De thuisploeg had haar huiswerk goed gedaan, Vriendenschaar werd vanaf het begin fel en fysiek op de huid gezeten en had in de eerste helft ook geen antwoord op het achterverdedigen van de thuisploeg. Puntspelers Julian Voorwinden en Marijn Bakema werden uitgeschakeld en ook in de rebound kwam Vriendenschaar tekort. Hoewel het CABholland team in de beginfase nog enigszins bij kon blijven (na 10 minuten 4-2), liet de ploeg het na de 5-3 van Nicole v.d.Laan volledig afweten. Door (te)veel plaatsfouten en verkeerde keuzes te maken werden te weinig kansen gecreëerd, waardoor een kwartier lang niet gescoord werd. Albatros bleef de korf wel vinden en bracht met hun zevende korfpunt op rij de stand op 12-3. De Vriendenschaar coaches brachten de op de bank begonnen Daan Kamsteeg en Celine van Meeteren in de ploeg , waarna in de laatste minuut van de eerste helft Julian Voorwinden eindelijk raak schoot en de ruststand op 12-4 bracht.

SPANNEND In de tweede helft kreeg Vriendenschaar wat meer vat op de Albatros aanvallen en werd het ook aanvallend gevaarlijker. De eerstejaars seniore Bente van Wingerden maakte een prima competitiedebuut en bracht wat meer snelheid in de aanval. De in de eerste helft lamgelegde puntspelers gingen de korf vinden, waardoor de achterstand halverwege de tweede helft was teruggebracht naar 13-8, Even leek het erop dat Vriendenschaar het nog spannend zou kunnen maken , maar daarvoor was de achterstand te groot. Albatros ging weer mee scoren waardoor hun voorsprong intact bleef. Bente van Wingerden en Celine van Meeteren maakten de laatste twee korfpunten voor de groenzwarten, waardoor met de eindstand van 17-11 de verdiende nederlaag tegen het vooral fysiek sterkere Albatros een feit werd.

THUIS Door de andere uitslagen in de poule blijft Vriendenschaar wel koploper in deze 1e klasse E, waar de ploegen nu allemaal dicht bij elkaar staan. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 16.00 uur thuis tegen Vitesse , om 14.30 uur voorafgegaan door de wedstrijd van de 2e teams, die koplopers zijn in hun reserve 1e klasse.

De korfpunten werden gemaakt door: Julian Voorwinden 4 x , Marijn Bakema 3 x, Patrick Noordzij , Nicole v.d.Laan, Celine van Meeteren en Bente van Wingerden ieder 1 x.