HKC-DeetosSnel
HKC-DeetosSnel Richard van Hoek Fotografie

HKC opnieuw de sterkste in Drechtstedenderby tegen DeetosSnel

22 januari 2023 om 19:30 Korfbal

SLIEDRECHT In de Drechtstedenderby tussen HKC en DeetosSnel heeft HKC zich na een 19-15 eindstand opnieuw als winnaar mogen kronen.

HKC liet haar intenties aan het begin van het duel snel duidelijk worden door een snelle 3-0 voorsprong te nemen door doelpunten van Jop Brouwer, Eliza Roest en Merijn Sevenhuysen. Op 3-1 het eerste doelpunt van de bezoekers via Joost Hofman. HKC liet in de beginfase het betere van het spel zien en kon door opnieuw 2 doelpunten van de met scherp schietende Eliza Roest, Mabel Havelaar en Jop Brouwer uitlopen naar een 7-3 voorsprong. Waar het eerste aanvalsvak van HKC makkelijk de korf kon vinden had het tweede aanvalsvak meer moeite om in haar spel en kansen te komen.

Verdedigend had HKC wel de zaken goed op orde waardoor een doelpuntloze fase in de wedstrijd ontstond. Een wedstrijd binnen de wedstrijd zelf was het onderlinge duel tussen Jop Brouwer en Mees Oppe, beide ex Oranje-Wit, wat op punten ruim door Brouwer werd gewonnen. Uiteindelijk is het DeetosSnel wat de korf wel wist te vinden waardoor in plaats van een vroege ruime beslissende voorsprong voor HKC, DeetosSnel op 7-6 weer helemaal terug in de wedstrijd is. Jop Brouwer zorgde voor opnieuw een gaatje van 2 doelpunten voorsprong door na een periode zonder doelpunten voor HKC wel raak te schieten. Om het tweede aanvalsvak aan de gang te brengen werd Mark Klop in het team gebracht op de plaats van Danny den Dunnen. Beide teams kwamen voor rust hierna nog tweemaal tot scoren en bepaalden de ruststand op 10-8 in het voordeel van HKC.

Ook na rust is het HKC wat door middel van een raak afstandsschot van Merijn Sevenhuysen als eerste een doelpunt wist te noteren. Op 13-9 was de voorsprong voor HKC van 2 verdubbeld naar 4 punten. DeetosSnel capituleerde echter niet en bleef knokken en strijden voor elke bal. Op 14-13 waren de Dordtenaren weer tot 1 punt genaderd. Jennifer Schaeffer werd op dat moment bij HKC in de ploeg gebracht. Na een uitstekende actie van deze Schaeffer moest haar dame aan de noodrem trekken wat voor HKC een strafworp opleverde.

Door Schaeffer op dat moment weer uit het veld te halen en ook captain Danny den Dunnen terug in het veld te brengen werd het verplicht nemen van deze buitenkans omzeild. Danny den Dunnen nam zijn verantwoording en faalde niet: 15-13. Via doelpunten van Jop Brouwer, opnieuw Danny den Dunnen en een hele slimme goal van Mabel Havelaar wist HKC hierna de wedstrijd op 18-14 en nog maar weinig tijd op de klok te beslissen. Eliza Roest, samen met Jop Brouwer uitblinker aan de kant van HKC, scoorde hierna het laatste thuisdoelpunt van de middag. De 19-15 van DeetosSnel die volgde was nog puur voor de statistieken. Opnieuw een overwinning voor HKC die zich door dit resultaat in de top 4 van de KL2 nestelde.

Met nog 8 speelronden op het programma en een competitie waarin alle teams enorm aan elkaar zijn gewaagd is echter nog niets beslist en van alles mogelijk. Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor HKC als het op 17.15 uur in Het Dok het Zeeuwse TOP uit Arnemuiden ontvangt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie