Afbeelding
Wim van der Pijl

Kansloos verlies korfballers Vriendenschaar tegen koploper Valto

12 maart 2023 om 13:21 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de uitwedstrijd tegen Valto, dat al haar wedstrijden in deze overgangsklasse met overmacht had   gewonnen, liep Vriendenschaar tegen een grote nederlaag aan. De koploper , die met gemiddeld 28 korfpunten per wedstrijd , iedere week weer laat zien dat het de terechte kampioen zal worden, had   vanaf de 1e minuut een hoog schotpercentage en bleef dat de gehele wedstrijd volhouden. Bij Vriendenschaar, waar de schutters Julian Voorwinden en Marijn Bakema ontbraken, zorgde het gebrek aan scorend vermogen in deze wedstrijd voor de grootste nederlaag in jaren ( 31-12).

Vriendenschaar, dat begon met routinier Milou Klijn in de basis, als vervangster van de afwezige Celine van Meeteren, keek binnen 6 minuten al tegen een 5-0 achterstand aan. Halverwege de 1e helft was de stand al opgelopen naar 10-2, waarbij de Hardinxveldse treffers op naam kwamen van Lieke Brouwer. De thuisploeg uit De Lier bleef met scherp schieten, waar tegen het CABholland team slechts incidenteel raak kon schieten. Met een ruststand van 16-7 was de wedstrijd (die nooit een wedstrijd is geweest) al gelopen.

Ook in de 2e helft waren de eerste 4 scores voor Valto, dat uit 3 strafworpen en een vrijebal binnen 7 minuten de voorsprong vergrootte naar 20-7. Trainers Berrevoets en Jacob, die eerst de 1e jaars seniore Benthe van Wingerden, die door een handblessure enkele maanden geblesseerd was geweest, had laten invallen, liet in de 2e helft ook de juniores Pien van Noordenne en Lieke Kamsteeg hun debuut maken in het 1e team, waarbij laatstgenoemde meteen raak schoot. Valto bleef ook in de 2e helft door alle speelsters en spelers scoren, waar Vriendenschaar alleen nog 3 treffers van Patrick Noordzij en een raak schot van Daan Kamsteeg op de scorelijst kon bijschrijven, waardoor de eindstand van 31-12 op het scorebord kwam.

Hoewel een nederlaag tegen dit Valto was ingecalculeerd, was het vooral teleurstellend dat Vriendenschaar tegen de aanstaande kampioen zo weinig wist te scoren.

Middenmoter Vriendenschaar kan/moet zich komende zaterdag revancheren als het om 18.10 uur thuis speelt tegen RWA, dat in degradatiegevaar verkeert.

De korfpunten werden gescoord door: Patrick Noordzij 4 x, Lieke Brouwer 2 x, Daan Kamsteeg 2 x , Christian Brouwer, Marijn Blokland, Benthe van Wingerden en Lieke Kamsteeg ieder 1 x.