Doorbraak Juian Voorwinden
Doorbraak Juian Voorwinden Wim van der Pijl

Puntendeling voor Vriendenschaar

22 januari 2023 om 16:04 Sport Deel je nieuws

In de thuiswedstrijd tegen Fortis verzuimde Vriendenschaar om het overwicht in de 1e helft in scores uit te drukken, waardoor het Fortis in de wedstrijd hield. Het werd daardoor in de 2e helft een spannende korfbalduel, waarin de gasten uit Zeeland steeds een voorsprong namen. In de hectische slotfase had Vriendenschaar nog wel enkele kansen op de overwinning , maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de 17-17 uitslag.

Vriendenschaar was weer gestart in de basisopstelling, de geblesseerden van afgelopen periode waren weer van de partij. In beginfase speelde het automatiseringsteam in een hoog tempo, maar had moeite om de kansen te benutten. Vriendenschaar nam steeds wel een 1 punts voorsprong, maar zag de ploeg uit Zeeland steeds weer gelijk maken. Pas na het eerste kwartier kwam Vriendenschaar op een grotere voorsprong.  Na 4-4 werd het door Daan Kamsteeg, Julian Voorwinde) en Lieke Brouwer (met een fraaie doorloopbal) 7-4 en had Vriendenschaar het overwicht binnen 5 minuten ook in een voorsprong uitgedrukt, maar het verzuimde in deze periode door te drukken. Fortis profiteerde daarvan  en kwam door 2 rake schoten weer terug , waarna Celine van Meeteren op de van haar bekende wijze de voorsprong weer op 8-6 bracht. Met een verschot net voor het rustsignaal zorgde Fortis voor de ruststand van 8-7.

In de 2e helft kreeg Vriendenschaar het steeds moeilijker om het taaie Fortis van zich af te houden. Het werd binnen 5 mnuten 9-11, waarna coaches Berrevoets en Jacob ingrepen. Marijn Bakema werd naar het andere vak gewisseld voor Julian Voorwinde en Peter Visscher kwam in de ploeg in het andere vak.  Fortis kwam in die wisselperiode wel voor het eerst op voorsprong door een raak schot en een gemakkelijk gegeven strafworp, maar door Anne Timmer,  Marijn Bakema en Patrick Noordzij draaiden de groenhemden de achterstand weer om naar een 12-11 voorsprong. In een te lange periode zonder Hardinxveldse scores kwam Fortis halverwege de 2e helft toch weer op 12-13, waarna Milou Klijn-van Dijk haar comeback maakte. Na de gelijkmaker van Marijn Bakema, kwam Fortis in dezelfde minuut weer op een 2 punts voorsprong ( 13-15), waarna  Julian Voorwinde in het aanvalsvak werd gebracht.  Milou Klijn liet zien nog steeds over een goed schot te beschikken, maar Fortis scoorde direct weer tegen, waardoor de laatste 5 minuten inging met een 14-16 stand. Patrick Noordzij , die deze wedstrijd nog niet op schot was, bracht in de 20e minuut zijn ploeg  met een schot en een strafworp weer naast de Zeeuwen, die een minuut later toch weer op 16-17 kwamen.  Aanvoerder Julian Voorwinde wist in de 23minuut weer te scoren en het leek er op dat Vriendenschaar in die laatste minuten de volle winst nog kon halen, maar de kansen daarop werden niet meer benut, zodat de eindstand van deze spannende wedstrijd 17-17 werd .

Door dit  gelijke spel blijft Vriendenschaar 3e op de ranglijst. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 16.35 uur in en tegen Tilburg, dat 2 punten minder heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie