Afbeelding
vv Hardinxveld

Solide overwinning Hardinxveld

2 februari 2020 om 11:29 Voetbal

H'VELD-G'DAM De terugronde van de competitie in de 3de klasse C begon zaterdagmiddag op Sportpark Strevenland in Streefkerk tussen de nummer 4, de thuisclub, en nummer 3, Hardinxveld.

De eerste mogelijkheid was daar voor Richard Zwakhals, die de mogelijkheid tot schieten had maar in plaats daarvan de bal breed legde op een verdediger van Streefkerk. Hardinxveld bleef echter de bovenliggende partij wat in de 22 minuten de verdiende voorsprong opleverde. Een steekbal van Jesper Buist op de geheel vrijlopende Lex de Gier, die de keeper van Streefkerk het nakijken geeft en de bal onberispelijk binnen schiet voor de 0-1.

Hardinxveld bleef Streefkerk onder druk zetten en de thuisploeg probeerde via lange ballen de spitsen te bereiken. In de 33 minuut  leidde dit de gelijkmaker in. Een lange bal werd niet goed beoordeeld achterin bij Hardinxveld en keeper Koning probeerde de bal te onderscheppen en werd daarbij geraakt door een van de aanvallers van Streefkerk. Keeper Koning lag geblesseerd op de grond maar arbiter Beumer liet de teams doorspelen en werd de bal vanaf rechts in de 16 meter gebracht waar Tim den Besten de bal in een leeg doel kon schieten voor de 1-1.

Hardinxveld richtte zich echter op na deze gelijkmaker en ging door met verzorgd positiespel ondanks de verraderlijke wind en hield Streefkerk onder druk.

Net voor rust was daar dan ook de verdiende voorsprong. Na een inworp op links was het Johan Woltman die de bal na een goed actie, strak wist voor te zetten en nu was het wel raak voor Richard Zwakhals, die van dichtbij de keeper van Streefkerk wist te verschalken. 1-2. Streefkerk kwam daarna nog goed weg dat het niet meteen verder op achterstand kwam, nadat Robin de Kok via een hakbal van Zwakhals kon uithalen op het doel, maar door een luwte van verdedigers de bal niet op het doel zag komen. Ruststand 1-2.

Na de thee bracht Streefkerk meteen 2 wissels aan en werd de bedoeling van de thuisclub meteen duidelijk. Via de vleugels achterin de bal zo snel mogelijk voorin neerleggen bij de aanvallers Wols en van Vugt. Dit had bijna een gewenst resultaat maar Aron van Andel wist dit met een overtreding af te stoppen. Dit ging echter wel te kosten van een gele kaart.

Nadat Streefkerk een beetje was uitgeraasd met het pompen van de bal in de 16 meter en een aantal corners die voor enig gevaar zorgden, namen de gasten uit Hardinxveld weer het voortouw. Een schot van Johan Woltman lande op de paal achter keeper Reitsma van de thuisclub en verder kwamen ze een aantal keren goed door maar dit leidde nog niet tot veel meer gevaar.

Een corner in de 63 min, na een van de aanvallen bracht daar echter verandering in. In 1ste instantie wist de verdediging van Streefkerk de bal nog weg te werken, maar nadat deze buiten de 16 werd opgepikt door Hardinxveld, was het Robin de Kok die door de verdediging slalomde en vanaf links de bal in de verre hoek achter keeper Reitsma schoot voor de 1-3.

Streefkerk probeerde daarna wel terug te komen, maar dit werd continue goed in de kiem gesmoord door de verdediging van Hardinxveld. Op een van de pogingen van Streefkerk was het keeper de Koning die de bal onderschepte en al in zijn handen had, toen het door van Vugt onbesuisd omver werd gelopen. Deze keer werd er door de arbiter wel een juiste beslissing genomen. Vrije trap en geel voor de aanvaller van Streefkerk.

Hardinxveld vergat nu afstand te nemen van Streefkerk met een hogere score en dat had het aan zichzelf te danken. Een vrije trap van de Kok belande op het dak van het doel van Streefkerk en in vele gevallen was de laatste bal niet nauwkeurig werd te laat gepast op de aanvallers.

Trainer den Ouden greep in en met nog 15 minuten bracht hij de herstelde Vincent van Lopik voor Richard Zwakhals. De druk met deze verse wissel werd weer opgevoerd en dit leidde na een aantal minuten meteen de 1-4 in. Wederom was het Johan Woltman die nu via goed doorzetten op rechts de bal voor bracht en na een klein scrimmage was het de net ingekomen van Lopik die de 4de voor Hardinxveld binnen schoot.

Hardinxveld bracht nog 2 verse wissels. Aron Eijkelboom en Sander de Boon verlieten het veld en daarvoor kwam Patrick Zwakhals en Aldo Tagliasacchi

Streefkerk was het nu helemaal kwijt en de mogelijkheden voor meer doelpunten stapelde zich op. Er kwam er uiteindelijk nog 1 bij nadat Danny v/d Bout via links kon opstomen en de bal wederom achter keeper Reitsma deponeerde voor de 1-5, wat ook meteen de eindstand was.

Een solide overwinning van Hardinxveld, dat hiermee in het spoor blijft van de koplopers SVW en Alblasserdam die wederom ook gemakkelijk wonnen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie