Hardinxveld verliest verdiend van Alblasserdam

9 maart 2020 om 11:17 Voetbal

H'VELD-G'DAM Hardinxveld heeft de uitwedstrijd in en tegen Alblasserdam geen potten kunnen breken en verloor van een sterk collectief Alblasserdam. De omstandigheden waren belovend voor een spannende pot tussen deze twee teams.

Na een aftastend begin probeerde Hardinxveld, met de wind in de rug, de druk op het doel van Alblasserdam te zetten en kwam via links met de Gier gevaarlijk door, maar zijn voorzet geraakte niet bij zijn medespelers.

Alblasserdam liet zich daarna ook zien met een afstandsschot, maar keeper Koning had hier een antwoord op een pareerde met zijn voeten. Kort daarna was het wederom Alblasserdam dat goed doorkwam en de verdediger Sander de Boon probeerde deze aanval af te stoppen maar miste de bal volledig, maar raakte wel de aanvaller van Alblasserdam. Een gele kaart was het gevolg en een vrije trap op een meter of 25 van het doel.

Leroy Naaktgeboren schoot deze vrije trap strak en vlak over de grond op het doel van keeper Koning, die de bal nog raakte maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. 1-0 voor de thuisclub na 10 minuten en dus een domper voor Hardinxveld.

Hardinxveld probeerde daarna hun eigen spel weer op te pakken, maar Alblasserdam was feller in de duels, won bijna iedere tweede bal en daardoor troefde de thuisclub Hardinxveld af om in hun spel te komen.

De thuisclub was de bovenliggende partij. Net voor rust kwam dan ook de verdiende beloning. Weer was het achterin niet goed van Hardinxveld en werden de duels verloren, waardoor de zeer actieve Glen de Jong de bal voor zijn voeten kreeg en de 2-0 liet aantekenen. Alblasserdam zat op rozen en ging met een verdiende voorsprong de rust.

Na rust dicteerde Alblasserdam de wedstrijd en gaf Hardinxveld geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Alblasserdam beloonde zich echter niet en had dit aan zichzelf te danken door het niet goed uit te spelen. Keeper Koning redde nog mooi op een knappe kopbal van Alblasserdam, maar was even later de pineut toen hij een veelbelovende aanval van Alblasserdam buiten de 16 meter afstopte door Glen de Jong omver te lopen. De goed leidende scheidsrechter Klaare kon niet anders dan de rode kaart trekken voor keeper Koning.

Richard Zwakhals werd geslachtofferd op plaats te maken voor de reservekeeper Karsten de Graaf en Hardinxveld moest met nog een half uur met 10 man verder om de achterstand goed te gaan maken.

Een kansloze missie, want Alblasserdam wist de partij zonder veel moeite onder controle te houden en had de kansen om de voorsprong te vergroten, maar liet dit verder na.

Alblasserdam wint hiermee de tweede periodetitel en gaat nu met de virtuele koploper SVW gaan uitmaken wie de titel in de spannende competitie weet te winnen.