Wedstrijdbeeld uit Hardinxveld tegen Schoonhoven
Wedstrijdbeeld uit Hardinxveld tegen Schoonhoven Teus Stam

Hardinxveld in tweede helft stevig onderuit tegen Schoonhoven

12 oktober 2020 om 17:07 Voetbal

H’VELD-G’DAM Hardinxveld is als koploper in de vierde competitiewedstrijd thuis tegen Schoonhoven stevig onderuit gegaan. De ploeg van trainer Richard den Ouden nam in de eerste helft nog de leiding, maar verzuimde die voorsprong uit te breiden. Zonder publiek en onder erbarmelijke weersomstandigheden kwam Schoonhoven na een uur langszij. Hardinxveld nam meer risico om voor de winst te gaan, maar voerde dat slordig uit en kreeg in het laatste kwartier in de stromende regen een 1-5 oorwassing van het uiterst effectief counterende Schoonhoven.

Vanwege het afgekeurde hoofveld werd de wedstrijd op het kunstgras gespeeld in sfeerloze kletsnatte omstandigheden zonder publiek. Met 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden kon Hardinxveld met vertrouwen beginnen aan het thuisduel tegen Schoonhoven als middenmoter. Hardinxveld nam ook het initiatief en scoorde halverwege de eerste helft de openingstreffer. Uit een hoekschop van Robin de Kok kopte Vincent van Lopik beheerst de 1-0 in de kruising. Hardinxveld probeerde door te drukken en met een subtiele voetbeweging liet Aldo Tagliasacchi de bal op de Schoonhovense lat vallen. Het ontbrak aan zuiverheid bij de Hardinxveldse voorzetten vanaf de zijkant en de Schoonhoven doelman wist vlak voor de pauze een inzet van Lex de Gier nipt uit de hoek te tikken.
Ondanks de 1-0 voorsprong had de WSB brigade na de rust moeite om in de stortbuien controle over het duel te houden. Na een uur spelen leverde balverlies de gelijkmaker op in een scrimmage voor het Hardinxveldse doel. Ook na de 1-1 liet Hardinxveld de kansen liggen om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Een uitbraak van Lex de Gier naar het doel en een hard schot van Robin de Kok pareerde de Schoonhovendoelman. Dat Schoonhoven een kwartier voor tijd uit een snelle tegenaanval wel de 1-2 scoorde kwam Hardinxveld niet meer te boven. Schoonhoven profiteerde van balverlies en dekkingsfouten en schakelde razend snel om in de laatste tien minuten van de wedstrijd met drie treffers uit te lopen naar een verdiende overwinning met een geflatteerde 1-5 als eindstand. Daarmee is de spanning helemaal terug aan kop van de ranglijst, die nu wordt aangevoerd door Hardinxveld en Schelluinen met 9 punten uit 4 wedstrijden en Schoonhoven als runner up met 6 punten uit 3 duels.

Zaterdag 17 oktober staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd bij Groot-Ammers op het programma.

Schoonhoven aan de bal tegen Hardinxveld
Lex de Gier gaat onderuit tegen Schoonhoven, Danny van den Bout kijkt toe
Danny van den Bout (19) in afwachting van de bal tegen Schohoven
Hardinxveld-Schoonhoven
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie