Brechtje Bezemer
Brechtje Bezemer Richard van Hoek

Brechtje (14) gaat schitteren bij Feyenoord

11 mei 2022 om 09:11 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Ze was nog heel klein toen ze met haar broer en andere grote jongens uit de buurt mee mocht voetballen. ,,Ik vond het gewoon altijd al heel erg leuk om te doen”, zegt ze daar zelf over. Na de zomer komt de droom van de veertienjarige Hardinxveldse Brechtje Bezemer uit: ze mag gaan spelen in het rood-witte shirt van de MO-16 van Feyenoord.

door Marjanne Dijkstra

Op het moment van spreken heeft ze al een aantal weken niet gevoetbald omdat ze met een blessure kampt. Brechtje vertelt: ,,Tijdens een wedstrijd werd de bal tegen m’n voet gespeeld en ging ik door mijn enkel. Ik heb nu m’n enkelbanden verrekt en moet nu nog zeven weken wachten voor ik weer voorzichtig mag proberen te sporten.” Het seizoen bij haar huidige vereniging Alexandria’66 is dus zo goed als afgelopen voor de jonge Hardinxveldse, maar na de zomer wacht haar dus een groot avontuur. Brechtje hield altijd al van voetballen, vertelt ze. ,,Ik was niet van de barbies, maar was altijd lekker buiten met een bal. Mijn broer zat op voetbal en ik vond dat echt superleuk. Ik mocht altijd met hem en andere oudere kinderen meevoetballen op een veldje hier in de buurt.” 

Moeder Annette vertelt: ,,Ze wilde van kleins af aan al op voetbal, maar ze moest van mij eerst haar zwemdiploma halen. Toen ze dat eindelijk had kon ze los. Ze is hier bij vv Hardinxveld in de F8 begonnen, maar bleek talent te hebben en stoomde al snel door naar de F1. Ze heeft ook nog twee jaar bij Stedoco in Hoornaar gevoetbald, een jaar bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht en daarna bij Alexandria’66. Ze voetbalde, behalve bij Stedoco, altijd met de jongens mee.”

STERKSTE PUNTEN Technisch inzicht en tactisch spel zijn de sterkste punten van Brechtje, zo vertellen de twee. Het was de eerste keer dat Alexandria’66 als eerstedivisie club een meisje liet meespelen in een selectieteam. Volgens haar moeder wordt Brechtje ‘op handen gedragen’ door de jongens uit haar team en Brechtje zelf vindt alles leuk. ,,Ik vind het tof om met meiden te gaan voetballen bij Feyenoord - ik train nu al een keer per week mee -, maar met jongens voetballen vond ik ook nooit een probleem. Ik heb wel vriendinnen op school - ik zit op Thorbecke in Rotterdam -, maar dat zijn ook allemaal topsporters. Mijn leven bestaat vooral uit leren en heel veel trainen voor voetbal. Ik ben gewoon heel erg blij met waar ik nu ben. Op het veld speel ik voorin en je kunt me zowel als spits, linksbuiten of rechtsbuiten opstellen. Mijn droom was om bij een betaald voetbalorganisatie in beeld te komen en zo hoog mogelijk te komen en daar te blijven. Ik heb ontzettend veel zin om te gaan starten, want voetbal blijft gewoon het allerleukste om te doen. Dat dat nu bij Feyenoord mag is helemaal mooi, vanaf kleins af aan is dat altijd mijn favoriete club geweest, Het is echt een droom die uitkomt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie