Afbeelding
pixabay.com/neelam279
Column

Sjoerd heeft Corona

16 maart 2022 om 14:10 Column

Docent Nederlands Laurie van Dam heeft haar leerlingen van 1VMBO van Calvijn de opdracht gegeven om een column te schrijven over corona. Hoe hebben zij zich de afgelopen twee jaar gevoeld en hoe zijn ze ermee omgegaan? De leerlingen mochten voor Nederlands hun gevoelens hierover op papier zetten. 

Uit alle columns, zijn er twee gekozen die worden gepubliceerd in Het Kompas en deze columns zijn door de klas geredigeerd. Het resultaat van de tweede column is hieronder te lezen. 

Ik ging op woensdagochtend naar school. Ik zat lekker in de aula met vrienden te praten. Toen ik de bel hoorde, liep ik met een medescholier naar het lokaal waar ik Aardrijkskunde zou hebben. Toen ik met Elanur zat te praten, belde mijn moeder mij met de mededeling: ‘Je bent positief!’ Ik dacht bij mijzelf: ‘Ja mam, dat ben ik altijd’, maar mijn moeder zei: ‘Nee, je zelftest geeft twee streepjes aan, dus je moet nú naar huis komen!’.

Daar ging ik, vijf minuten later, op mijn fiets, helemaal alleen, terug naar Sliedrecht. Ik kwam thuis en ik liep gelijk door naar mijn kamer op zolder. Mijn verblijf voor de komende week. Ik ging eerst wat drinken boven en daarna klapte ik mijn laptop open, om alweer een week lang de online lessen te gaan volgen. Daar baalde ik wel van, omdat ik net weer een weekje naar school was geweest, nadat ik thuis had gezeten met een gebroken kaak. In de pauzes dronk en at ik iets en speelde ik wel een potje FIFA of Fortnite. En verder belde ik met vrienden en leerde ik voor de toetsen die ik moest inhalen.

De tweede dag van mijn quarantaine verliep minder goed. Ik voelde mij niet lekker. De bekende Coronaklachten kwamen ook bij mij aan de deur kloppen. Met een kop vol snot lag ik duizelig en wel in mijn bed. Helaas moest ik mezelf ook nog laten testen bij de GGD in Mijnsheerenland. In de loop van de dag kreeg ik een paar keer een bloedneus, natuurlijk uit het gat, waar die ochtend dat staafje in was gepropt.

De dag daarna kregen we te horen dat ik inderdaad een positief jongetje ben en ging mijn leven in quarantaine op zolder gewoon weer verder. Dus ging ik, net als daarvoor, luisteren naar de online lessen en mijn huiswerk maken. Sommige lessen waren moeilijk te volgen, doordat er soms een wifi-probleem op school was. Dus zat ik soms drie kwartier te wachten, op de leraar die mij dan kon toevoegen in het programma Teams.

Mijn vader en moeder hadden elke ochtend, middag en avond een maaltijd neergezet. Daardoor had ik geen honger en hoefde ik ook niet onnodig naar beneden. Twee vrienden van mij gingen zelfs nog, door de regen, naar de supermarkt, om voor mij iets lekkers te halen. Dat zijn de beste!

Al met al viel deze week in quarantaine mij reuze mee, maar overdoen… Dat liever niet!

Sjoerd den Breejen

Lees ook de eerste winnende column.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie