Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Raadslid T@B Paul Hoogstraten is in de Raadspraat trots op de zorg in Hardinxveld-Giessendam

31 mei 2023 om 10:29 Column

Er gebeuren soms dingen in het leven, die je liever niet hebt. Zo ook bij mij. Mijn vrouw heeft intensieve thuiszorg nodig gehad, doordat zij ongeneselijk ziek was. De Rivas is 2x per dag de laatste 5 weken van haar leven bij haar gekomen. Wat heb ik in deze periode, respect voor de wijkverpleegkundigen gekregen. Met hoeveel passie en empathie deze mensen de patiënten helpen en verzorgen is echt een compliment waard. Er wordt altijd maar aangenomen dat als mensen hun werk doen, het goed moet zijn en dat dit normaal is. Echter is niets vanzelfsprekend en mag je mensen ook wel eens een compliment geven.

Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor deze zorg en wijze van werken. De zorg staat onder druk. Zolang er mensen zijn, die met deze passie hun werk doen dan moet dit goed komen. Als iedereen zijn passie volgt en zijn werk kan doen, zoals deze mensen, ben ik ervan overtuigd dat werkdruk niet erg is, omdat plezier de overhand heeft. We wonen in een dorp waar ‘voor elkaar zorgen’ hoog in het vaandel staat en laat dat zo blijven.

In het coalitieakkoord heeft de Transparante Partij voor het Algemeen Belang ook opgenomen dat de zorg dichtbij moet zijn. Ik heb nu van dichtbij meegemaakt waarom dit zo belangrijk is en dat de gehele zorg goed en efficiënt is georganiseerd.

Ook de huisartsen, de artsen in het Beatrixziekenhuis en alle andere zorgmedewerkers in ons dorp verdienen dit compliment. Zorg kan goed geregeld zijn, maar uiteindelijk moeten de mensen het verschil maken!

We mogen trots zijn op alle goede zorg in ons dorp, laten we daar zuinig op zijn.

Paul Hoogstraten

Raadslid T@B

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie