Afbeelding
Fysiotherapie de Waard

Fysiotherapie de Waard: ‘Het sociale aspect werd ook gemist’

Corona

H’VELD-G’DAM ,,Het is echt heel erg fijn om zo’n ontzettend goed team om je heen te hebben”, geeft Arie de Waard van Fysiotherapie de Waard aan. Ook zij moesten tijdens de eerste lockdown in maart roeien met de riemen die ze hebben. ,,Ik had een week ervoor mijn 5-jarig jubileum gevierd en een week later moesten we voor de sporters dicht. En nog even later moesten we ook met de fysio dicht. Dat was nogal wrang. Maar we zijn gelijk met het hele team bij elkaar gaan zitten om te kijken wat we voor de sporters konden betekenen. Zo hebben we diverse video’s gemaakt voor de sporters en de voor de thuiswerkers. Ook maakten we video’s over de voeding.” En het team dacht ook aan de oudere sporters zonder social media. ,,Wij zetten ook wekelijks de oefeningen op papier en die brachten we rond.”

In de periode dat ook de fysiotherapie niet mocht doorgaan hebben we ervaren dat de conditie en mobiliteit van chronisch en oudere patiënten erg achteruit ging. Zij waren erg blij toen we weer open mochten.

De Waard is zijn leden erg dankbaar. ,,Op een gegeven moment hebben we de sporters gevraagd hoe zij ertegenover stonden om de helft van de contributie te betalen. En heel veel sporters vonden dat geen probleem. Dat is toch erg fijn.” Toen er weer gesport mocht worden, was iedereen weer blij. ,,Je merkte dat vooral de ouderen het sociale aspect ook hadden gemist. Dat kopje koffie in de koffiehoek en even bijkletsen. Helaas mag de koffiehoek nog steeds niet in gebruik genomen worden. Toch zijn de ouderen erg voorzichtig. Sommigen heb ik al 9 maanden niet gezien.”

Doordat er minder gesport wordt, zijn er ook minder sportblessures. Op dit moment behandelen we veel mensen die thuiswerken en ex-Covid-19-patiënten. ,,Thuiswerkers zitten vaak verkeerd en de mensen die corona hebben gehad kampen veelal met hun uithoudingsvermogen. Dus zij zijn nu bij ons aan het revalideren.” De toekomst ziet De Waard positief in. ,,Ik zeg liever dat het glas halfvol is, dan dat het halfleeg is.”

Arie de Waard, Fysiotherapie de Waard

advertentie