Vogelshow
Vogelshow Richard van Hoek

De groene vogelshow vv Vogelvreugd

21 november 2022 om 10:29 Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De leden van vogelvereniging Vogelvreugd hebben afgelopen week een super mooie groene vogelshow gehouden.

Dinsdag 15 november werd gestart met het opbouwen van de vogelshow in De Parel. Dit is al jarenlang een prachtige locatie om de tentoonstelling te houden. Woensdagmiddag en avond zijn de tentoonstellingsvogels ingeleverd. Dit jaar waren er 438 vogels ingeschreven voor de wedstrijd. Deze vogels zijn donderdag 17 november beoordeeld door een zevental keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

De vogel die de belangrijkste prijs van de show (het Bondskruis) heeft gewonnen is een Border postuurkanarie van A. de Rover. 

Het verenigingsklassement had onderstaande prijswinnaars.

1e plaats P. Nederveen

2e plaats W. Reedijk

3e plaats A. de Rover

Naast vogels voor de wedstrijdklasse was ook ruim aandacht voor vogels in volières en vitrines. Tijdens eerdere tentoonstellingen hadden ze al een mooie groene vogelshow maar dit jaar was er een enorme uitbreiding. De Europese cultuurvogel shop uit Oss had er voor gezorgd dat er in de vitrines en volières zeer bijzondere vogels rondvlogen. De inrichting van de deze kooien was zo natuurgetrouw nagemaakt. Tijdens de openingstijden van de show hebben ze ook het rad van avontuur gedraaid om zo de kosten van onze tentoonstelling weer wat terug te verdienen.

Show gemist maar toch vogelliefhebber? Kijk dan op www.vvvogelvreugd.nl, daar wordt binnenkort het jaarprogramma gepubliceerd. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Stuur dan een email naar info@vvvogelvreugd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie