Marjanne (links) en collega Esther.
Marjanne (links) en collega Esther. Marjanne Dijkstra

Terug- en vooruitblikken met...: Kompasredacteur Marjanne Dijkstra

7 januari 2023 om 12:30 Mensen

SLIEDRECHT In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met een aantal Hardinxvelders en Sliedrechters terug op 2022 en vooruit naar 2023. Wat waren hun mooie ervaringen en waar kijken ze naar uit? Vandaag journalist en redacteur van Het Kompas Sliedrecht Marjanne Dijkstra.

Hoe kijk je terug op 2022?

,,2022 was een bijzonder jaar. Privé begon het jaar met de dood van mijn oma in januari, ze was 96 jaar. Met mijn gezin verhuisde ik eind februari naar een groter huis in Dordrecht, iets wat eerst stress en nu langzamerhand - door de ruimte en de vrienden die de kinderen hier hebben gemaakt - steeds meer rust geeft. Het was ook het jaar waarin we meer mensen zagen na twee jaar coronapandemie en ik weer regelmatig concerten bezocht.”

Heb je ergens spijt van?

,,Nee, ik heb nergens spijt van. Ik baal misschien dat ik soms tegen teveel dingen ja zeg en daardoor mezelf wat voorbij loop. Daar leer ik van en ik heb een hele mooie planner voor het nieuwe jaar gekocht. Nu nog gebruiken :-)”

Wat was een indrukwekkend moment in 2022?

,,Als ik één indrukwekkend moment moet noemen, was het persoonlijk toch het overlijden van mijn oma. Omdat ze al zo lang in mijn leven was, kon ik me eigenlijk geen voorstelling maken van het feit dat ze er ooit niet meer zou zijn. Oma was oud en heeft een lang en gezond leven gehad, maar het sloot die generatie af en dat besef is gek. De echt mooie momenten waren niet altijd grote dingen: gezellig met een vriendin of mijn zus op stap naar een concert, of iets leuks doen met mijn man of een van de kinderen.”

Wat wil je in 2023 anders gaan doen?

,,Binnen mijn werk wil ik nog meer de ruimte pakken om te doen wat ik echt heel leuk vind en dat is schrijven. Schrijven maakt me blijer dan wat dan ook. Gelukkig heb ik collega’s die me daar ook de ruimte voor willen geven. Ook wil ik een wat betere balans tussen werk en privé. Dus een echt goede werkplek in dat grotere huis en soms werk ook daar laten als ik met de kinderen of iets voor mezelf bezig ben. Iets minder constant ‘aanstaan’ en nee tegen dingen zeggen.”

Heb je goede voornemens of doelen voor 2023?

,,Ik wil in het nieuwe jaar nog wat meer genieten van kleine dingen. Meer mijn telefoon thuislaten en meer in het moment leven. Een betere balans krijgen tussen werk en privé en elke dag gaan wandelen. Als ik iets heb geleerd van de afgelopen jaren is dat het leven nu is en ik wil dus nog bewuster leven. En een reis naar New York plannen, daar spaar ik al een jaar of 6 voor.”

Marjanne Dijkstra (42) is journalist en redacteur bij BDUmedia. Zij is onder andere verantwoordelijk voor Het Kompas Sliedrecht. Ze is getrouwd en moeder van Lieke, Lars en Olav.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie