Afbeelding
JOUW Communicatie

In gesprek over duurzaamheid in Hardinxveld

13 juli 2021 om 11:31 Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen zaterdag 10 juli, stond JOUW Communicatie met de pop-up groenkraam op de markt in Hardinxveld om het gesprek aan te gaan over duurzaamheid. ,,Een geslaagde ochtend, als je het ons vraagt. We hebben goede, maar ook leuke gesprekken gehad met inwoners, jong en oud; over hoe zij duurzaamheid zien en wat zij zelf aan duurzaamheid doen. Met de pop-up groenkraam proberen wij zo duurzaamheid dichterbij te brengen.”

Christel de Gier van JOUW Communicatie: ,,In het begin wisten we nog niet zo goed wat we konden verwachten en hadden we geen idee hoe het zou uitpakken, maar het was echt top. We stonden perfect bij de markt, want dat is toch een plaats van sociale ontmoetingen en dat hebben we gemerkt.” Het team had een groot bord meegenomen waarom stond ‘Duurzaamheid is...’. Het winkelende publiek kon dat zelf aanvullen. ,,We merkten dat de mensen toch nieuwsgierig werden, wat er nu precies op dat bord stond en op deze manier konden we goed de gesprekken aan gaan. We willen het toch met elkaar doen.” 

POSITIEVE ENERGIE Wat het team van JOUW Communicatie opviel, was dat veel mensen positief waren. ,,We gingen echt met een positieve energie naar huis na deze ochtend”, laat Christel de Gier weten. ,,Wat we nu willen doen is dat we het bord gaan gebruiken voor de online groep op Facebook. Uiteindelijk is het de bedoeling dat wij op de achtergrond raken en dat deze groep op zichzelf gaat leven en dat ze elkaar allemaal gaan helpen.” 

De online community is terug te vinden op de Facebookpagina Hardinxveld voor duurzaamheid. JOUW Communicatie nodigt daar mensen uit om het gesprek aan te gaan en elkaar te inspireren. ,,We proberen de veelzijdigheid van ‘duurzaamheid’ te laten zien. Duurzaamheid is niet alleen zonnepanelen op het dak, het is ook juist het hergebruik van spullen en maken van duurzame keuzes. Zelf zijn wij zelf ook nog ‘groentjes’ als het om duurzaamheid gaat. We vinden het dan ook leuk om te leren van anderen en elkaar op (duurzame) ideeën te brengen. Samen gaan we voor een duurzame toekomst.”

Het was afgelopen zaterdag zo’n succes en het team vond het ontzettend leuk om te doen. ,,Wij hebben nu al allemaal ideeën voor een volgende keer. Dan wordt de setting rondom een limonadekar. Dan kunnen we iets uitdelen, mensen laten stil staan en het gesprek aan gaan. Wij kijken er al naar uit.” 

Info: https://www.facebook.com/groups/1039010169964344

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie