Afbeelding
Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College in Hardinxveld trakteert leerlingen op ijs

Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Net als alle scholen in de regio is ook het Willem de Zwijger College in Hardinxveld-Giessendam vorige week weer gestart.

Op dinsdag 31 augustus was voor de brugklasleerlingen de introductie, een tour door de school en een rit naar de sportvelden. Woensdag was de eerste lesdag voor alle leerjaren. Het is nu ook zo ver, dat alle leerlingen van klas 1 t/m 4 werken met het gepersonaliseerde onderwijssysteem Kunskapsskolan. In de afgelopen jaren is dit steeds verder opgebouwd.

De leerlingen en het personeel hadden er veel zin in: fijn om weer gewoon in school te zijn, les te krijgen, te werken en elkaar te ontmoeten. Bijna lijkt het weer een normaal schooljaar, want leerlingen mogen zich voor de volgende les verplaatsen naar een ander lokaal. En dat ‘bijna’ manifesteert zich in het keurig dragen van mondkapjes tijdens dat verplaatsen. 

Niet alleen brugklasleerlingen moeten wennen aan hun nieuwe school, dat geldt ook voor Fokke van Bockel, de nieuwe locatiemanager. Zoals het er nu uitziet, gaat dat gewenningsproces razendsnel.

Om de eerste schoolweek af te sluiten en schooljaar 2021/22 in te luiden stond de ijskar van Tuktukijs vrijdagmiddag in de zon op het schoolplein en werden de leerlingen op een cool ambachtelijk Italiaans ijsje getrakteerd.

Afbeelding
advertentie