Elijne Riswick (32) is de nieuwe directeur van basisschool De Wonderwijzer.
Elijne Riswick (32) is de nieuwe directeur van basisschool De Wonderwijzer. Eline Lohman

Nieuwe directeur basisschool De Wonderwijzer in Hardinxveld-Giessendam Elijne Riswick (32) heeft plannen genoeg

9 maart 2023 om 16:11 Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Elijne Riswick (32) is de nieuwe directeur van basisschool De Wonderwijzer in Hardinxveld-Giessendam en daar is zij maar wat blij mee. Leiding geven aan een basisschool was een ambitie van Elijne en die kon zij eerder dan verwacht waarmaken.

door Eline Lohman

Trots loopt Elijne rond in ‘haar’ basisschool. Geen onbekend terrein, want anderhalf jaar lang was zij al teamleider op De Wonderwijzer. Tot de vorige directeur, Sylvio Noël ermee stopte en er een vacature voor directeur openstond. Dat was afgelopen november en een aantal weken later was het al in kannen en kruiken: Elijne werd de nieuwe directeur. 

VERDIEPEN

,,Het ging allemaal wat sneller dan ik dacht! Maar ik had de ambitie wel. Ik vind het heel erg leuk om leiding te geven aan een basisschool. Niet alleen omdat het afwisselend is, maar ook vanwege de contacten met het team, de ouders en de kinderen. Ik ben nu echt bezig met de ontwikkeling van de school. Dat deed ik voorheen als teamleider ook al, maar nu kan ik dat nog verder voortzetten en verdiepen. Het verschil is dat ik nu een compleet overzicht heb en bijvoorbeeld ook contacten met de gemeente en de overkoepelende schoolstichting heb. Maar er komen ook nieuwe zaken bij kijken, zoals gebouwbeheer. Ik leer dus van alles dat nieuw voor mij is. Gelukkig blijft de oude directeur voorlopig nog mijn back-up, dat vind ik heel prettig. Ik ben niet meteen in het diepe gegooid.” Dat maakt dat Elijne het niet echt spannend vindt om nu directeur te zijn van deze christelijke basisschool. De ‘kleinschalige school met warme identiteit’, zoals Elijne de school noemt, biedt haar allerlei uitdagingen. Zo wijst de kersverse directeur naar een papier dat op haar prikbord hangt. Daarop staan speerpunten, ofwel zaken waar nog aan gewerkt wordt. Zo is het de bedoeling dat na de zomervakantie de basisschool een integraal kindcentrum wordt, met bso en een combinatie met peuteropvang. ,,Als het kan, dan realiseren we dit eerder. Dit hangt er vanaf of we genoeg pedagogische medewerkers kunnen vinden. Daar zijn we naar op zoek. Verder ben ik druk bezig met kijken naar een nieuw schoolplein, met meer groen. Het is nu veel staal en straat en we willen een plein dat uitnodigt tot bewegend leren en meer sociale interactie tussen kinderen.”

NIEUWE UITDAGINGEN

Verder wil Elijne dat het thematisch werken wordt uitgebouwd. Hiervoor worden thematafels gemaakt en gaan kinderen op excursie. ,,Ik heb genoeg plannen. Mooi, want daar houd ik van, van nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen.” Elijne heeft altijd in de onderwijswereld gezeten. Acht jaar lang stond zij als leerkracht voor verschillende groepen. ,,Wat me zo aanspreekt aan deze branche, is dat je altijd druk bent met allerlei facetten. Ik vind het het allermooiste dat je echt voor kinderen een verschil kunt maken. Kinderen mogen weten dat ze er mogen zijn. We zijn allemaal gemaakt met onze eigen gaven en talenten en wij helpen in het onderwijs deze talenten te ontdekken. We helpen bij wat niet nog niet lukt en we laten kinderen inzien waar ze goed in zijn. Kinderen in hun eigen kracht zetten: daar gaat het om. En dat kan ik in deze functie samen met mijn team doen.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Elijne Riswick.
advertentie
advertentie