Afbeelding
Foto: Unsplash

Alle voordelen van BHV: wat het is, waar je het kunt leren en meer

23 december 2022 om 11:18 Partnercontent

Weet je wat BHV is? Het staat voor ‘Bedrijfshulpverlening’. En als je niet weet wat dat is, ben je niet de enige. Ook al is het nog zo’n belangrijk onderwerp, veel mensen hebben nog nooit een BHV-cursus gevolgd..

Maar daar komt nu verandering in. In dit artikel gaan we in op alle voordelen van BHV. We beginnen met uit te leggen wat BHV is en voor wie het bedoeld is. Daarna gaan we het hebben over de voordelen van het zijn van een BHV’er en hoe het je kan helpen om je veilig te voelen op het werk. Tot slot bespreken we hoe een goede BHV-cursus je kan helpen om op te vallen op je cv.

Wat is BHV?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Het is een cursus die je kunt volgen om te leren hoe je moet handelen in geval van een noodsituatie. Denk aan situaties zoals een brand op werk, of een ontruiming. Maar ook het verlenen van eerste hulp valt onder BHV.

Wie moet een BHV-cursus volgen?

Het volgen van een BHV-cursus is niet verplicht, maar we raden het wel aan. Het is wel verplicht om in elk bedrijf een of meerdere BHV’ers in dienst te hebben. Je leert dan hoe je in noodsituaties moet handelen om mensen te redden. Er zijn verschillende plaatsen waar je een BHV-cursus kunt volgen. Je kunt de cursus bijvoorbeeld op een fysieke locatie volgen, maar je kan er ook voor kiezen om de cursus online te volgen.

Voordelen van BHV voor werknemers

Veiligheid op het werk is een belangrijk aandachtspunt voor werknemers, en dat is waar BHV om de hoek komt kijken. BHV, is een cursus die werknemers leert om te gaan met noodsituaties op de werkplek. Dat kan gaan van een brand tot een medische noodsituatie.

Goed voor op je CV

De voordelen van het volgen van een BHV-cursus zijn duidelijk: werknemers voelen zich veilig en zeker in de wetenschap dat ze kunnen omgaan met elke noodsituatie die zich voordoet. Daarnaast staat een BHV-training goed op je CV bij potentiële werkgevers. Het laat zien dat je proactief bent en bereid bent een stapje extra te doen om de veiligheid op de werkplek te waarborgen.

Voordelen van BHV voor werkgevers

Als werkgever heb je natuurlijk ook veel aan BHV. Je krijgt een steeds beter inzicht in wat er nodig is om een veilige werkomgeving te creëren en alle stappen die je team moet nemen om ernstige noodsituaties te beheersen. Daarom bieden veel bedrijven hun medewerkers BHV-trainingen aan.

Een goede BHV-opleiding biedt ook een extra laag van zekerheid voor zowel jou als werkgever als je personeel. Je weet dat je op elk moment kunt vertrouwen op de kennis, vaardigheden en kwaliteit die wordt aangeboden door iedereen die de cursus heeft gevolgd, wat betekent dat mensen in noodsituaties altijd goed kunnen handelen.

Waar in Nederland kan je een BHV-cursus volgen?

Er zijn tal van locaties in Nederland waar je een BHV-cursus kunt volgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een BHV-cursus te volgen bij één van de vele erkende opleidingscentra die verspreid over het land zijn. Er zijn ook veel bedrijven die BHV-cursussen online aanbieden, met als voordeel dat je de training op thuis kunt doen en dus niet hoeft te reizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie