Heleen werkt als kapster én meet haarwerken aan.
Heleen werkt als kapster én meet haarwerken aan. Haarmode Heleen
Advertorial

Kwart eeuw Haarmode Heleen in Hardinxveld-Giessendam

Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Heleen Oevering, eigenaar van Haarmode Heleen, rijdt een kwart eeuw als ambulant kapster naar haar klanten. Daarnaast heeft ze zich de laatste jaren gespecialiseerd in het aanmeten van haarwerken. Twee verschillende vakdisciplines waarbij een mooi en representatief kapsel centraal staat.

Heleen heeft op 2 oktober met haar 25-jarig jubileum gevierd. Ze is er nog vol van. Ze is altijd bezig met de nieuwste trends en inzichten en houdt haar vak met veel enthousiasme bij.

Heleen: ,,Alleen al om ervoor te zorgen dat de certificeringen geldig blijven volg ik ieder jaar minimaal twee cursussen en een aantal vergaderingen. Omdat ik gespecialiseerd ben in haar- en hoofdhuidproblemen, heb ik een opleiding dermatologie gevolgd. Ook dit vakgebied hou ik regelmatig bij. En dan heb ik het nog niet over de reguliere trends die iedere keer weer veranderen.’’

LUXE De Hardinxveldse haarspecialiste is een vrolijke dame die terdege beseft wat het aanmeten van een haarstuk met iemand kan doen. Ze houdt de toon luchtig en professioneel. ,,Corona kan ook zorgen voor haaruitval. Het aanmeten van een haarstuk is dan echt geen luxe. Iedereen vindt het normaal als iemand een bril draagt, gehoorapparaat in heeft of steunkousen aantrekt. Waarom is het dan raar om een haarwerk te dragen? En waarom zou je hier niets aan doen? We maken deze zo passend, dat het helemaal niet opvalt. Als de wind door de haren speelt, zie je er niets van. Onlangs had ik een tiener met heel dun haar. Haar dermatoloog wilde haar medicijnen geven die mannen met prostaatkanker krijgen. Deze bevorderen weliswaar de haargroei, maar hebben ook ongewenste bijwerkingen. Ze was blij en opgelucht dat ik een passend haarstuk voor haar maakte.’’ Heleen vertelt enthousiast over haar beroep.

Naast het maken en verzorgen van haarwerken kent ze een trouwe klantenkring die ze op gezette tijden met haar Renaultje bezoekt. Ze vindt de afwisseling van soms zware met regelmatige luchtige en vrolijke gesprekken erg prettig. Heleen ziet deze klantenkring ook als onderdeel van haar werkende leven.

HAARWERK Heleen: ,,Iedereen kan weleens zeuren over het eigen haar, maar als er een haarwerk nodig is, willen mensen het liefst het kapsel wat ze altijd hebben. Voorheen vertelden ze me bijvoorbeeld hoe graag ze krullen zouden willen, maar als ze de kans krijgen, doen ze het meestal niet. Ik heb één klant die ieder jaar een andersoortig felrood kapsel wilt. Dan weer een rode pluk, dan weer een lekkere rode haardos en dan weer uitgesproken rode lokken. Het is een dame die haar haarwerk omarmd.’’

Nu Heleen 25 jaar in het vak zit, heeft ze nieuwe flyers laten maken. Die legt ze bij dokterspraktijken en ziekenhuizen neer. Via een handige QR-code kan men zo de site bezoeken. Haarmode Heleen blijft van deze tijd.

Haarmode Heleen, Reepijzer 18, Hardinxveld-Giessendam, telefoon 0621860930 of www.haarmodeheleen.nl

Afbeelding
advertentie