Chris Verschoor: ,,Onze nieuwe Tourismo veel zitcomfort, een veiligheidspakket en een interieur met een luxe uitstraling."
Chris Verschoor: ,,Onze nieuwe Tourismo veel zitcomfort, een veiligheidspakket en een interieur met een luxe uitstraling." Verschoor Reizen
Advertorial

Verschoor Reizen blijft aan de weg timmeren: ‘We vormen een hecht team’

Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Verschoor Reizen uit Hardinxveld-Giessendam viert in 2023 zijn honderdjarig bestaan en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Het bedrijf breidde zijn wagenpark onlangs uit met een gloednieuwe Tourismo, die eind maart werd geleverd door Daimler Buses | EvoBus. Directeur-eigenaar Chris Verschoor: ,,De markt trekt momenteel hard aan. Deze mooie Tourismo komt dus als geroepen!” 

Met Chris Verschoor staat de vierde generatie aan het roer van Verschoor Reizen, dat in al die jaren volop met zijn tijd is meegegaan. Bijna honderd jaar geleden werd het bedrijf opgericht door de broers Verschoor, die een busdienst begonnen. Tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid tot een breed actieve touroperator, met zo’n 30 medewerkers en een wagenpark van 15 touringcars. Chris Verschoor, die het bedrijf sinds 1 januari van dit jaar heeft overgenomen van zijn ouders, vertelt: ,,Ik ben er trots op dat de generaties voor mij zo’n prachtig bedrijf hebben weten neer te zetten. Als touroperator kunnen klanten voor iedere soort reis bij ons terecht. Van dagtochten, bedrijfsuitjes tot en met incentives en groepsreizen: we doen het allemaal. Binnen ons bedrijfsonderdeel Verschoor Events bieden we bovendien meerdaagse vliegvakanties aan.”

JONG WAGENPARK De klantenkring van het bedrijf is zeer loyaal en groeit bovendien nog steeds. Chris Verschoor: ,,Dat merken we de laatste tijd volop, want het is momenteel ontzettend hard werken omdat iedereen weer wil reizen. Zo worden we overstelpt met aanvragen voor schoolreizen en andere soorten busreizen. We moeten alle zeilen bijzetten. Daarom hebben we bij de aanschaf van onze nieuwe Tourismo ook besloten om niks in te ruilen. Op dit moment kan ons wagenpark niet groot genoeg zijn.” Dat wagenpark houdt het bedrijf bewust zo jong mogelijk, vertelt de directeur-eigenaar van Verschoor Reizen. ,,Als bedrijf vinden wij het milieu erg belangrijk. Al onze touringcars hebben daarom Euro 6-motoren en hebben een jonge leeftijd. Oude, zwaar vervuilende bussen zul je bij ons niet aantreffen.”

De 3-assige Tourismo 17 RHD die het bedrijf nu heeft aangeschaft past perfect bij de aandacht voor het milieu van Verschoor Reizen, want uiteraard beschikt de Tourismo over een Euro 6-motor. Over de verdere specificaties zegt Chris Verschoor: ,,Het is echt een geweldig mooie touringcar. In de eerste plaats omdat het een Mercedes-Benz is. Dat zijn simpelweg de beste en meest waardevaste touringcars. Verder biedt onze nieuwe Tourismo veel zitcomfort, een compleet veiligheidspakket, en een prachtig interieur met een luxe uitstraling. Ook hebben we aan boord de beschikking over elektrische monitoren met HDMI-aansluiting. Die zijn erg handig voor het geven van presentaties aan reizigers.”

Iedereen op kantoor en al onze chauffeurs hebben veel hart voor de zaak en we werken met zijn allen keihard

Zoals gezegd is het wagenpark van het bedrijf jong, maar dat geldt ook voor Chris Verschoor zelf, die je met zijn leeftijd van 29 jaar zonder meer een jeugdige directeur-eigenaar mag noemen. Maar voor Chris Verschoor is het niet de eerste keer dat hij al op jonge leeftijd veel verantwoordelijkheid kreeg. ,,Ik was als 18-jarige jongen ooit de jongste buschauffeur van Nederland. Het heeft zelfs nog in de krant gestaan. Ik rijd af en toe nog steeds, maar wel veel minder dan vroeger natuurlijk.” Binnen het bedrijf heeft de directeur-eigenaar veel contact met de medewerkers van het bedrijf. ,,Met zijn allen vormen we een hecht team. Iedereen op kantoor en al onze chauffeurs hebben veel hart voor de zaak en we werken met zijn allen keihard. Ja, dat is zeker iets om trots op te zijn.”

ECHT FAMILIEBEDRIJF De sfeer bij Verschoor Reizen is informeel en warm, vertelt Chris Verschoor. ,,Na al die jaren zijn we nog steeds een echt familiebedrijf, waarin we op een open en fijne manier met elkaar omgaan. Iedere dag is anders bij ons, met klanten en bestemmingen die altijd weer verschillen. Ook dat maakt het mooi om hier te werken.” Wat die bestemmingen betreft organiseert het bedrijf reizen naar tal van bijzondere plekken. Chris Verschoor: ,,Zo schiet me bijvoorbeeld een vliegreis naar Marrakesh te binnen, waarbij reizigers sliepen in de woestijn. En ik moet ook denken aan onze busreizen naar Majorca en het Russische Sint-Petersburg. Voor beide reizen moesten we met de bus op de veerboot. Dat maakte het extra speciaal.”

Door de invasie van Oekraïne door Rusland is Sint-Petersburg nu uiteraard geen bestemming van Verschoor Reizen meer. Tegelijk heeft die Russische invasie wel voor iets anders gezorgd, vertelt Chris Verschoor. ,,Wij werden op een gegeven moment benaderd of we Oekraïense vluchtelingen wilden ophalen in het Poolse Krakau en op een plek bij de grens tussen Polen en Oekraïne. Dat zijn we toen gaan doen. We zijn inmiddels al meerdere keren naar Polen gereden om gevluchte Oekraïners op te halen. De beelden die je daar ziet gaan je niet in de koude kleren zitten. Maar als je mensen in nood kunt helpen, dan is de keuze eenvoudig.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie