Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Werk in uitvoering!

28 september 2022 om 10:03 Column

Het is mooi om te zien dat er na ieders welverdiende vakantie weer hard wordt gewerkt ín en voor het dorp.

In Boven-Hardinxveld gaat de bouw bij De Rokerij weer verder. De eerste binnenmuren van de appartementen zijn al zichtbaar. Voor enkele rijwoningen zijn inmiddels de grondplaten gelegd. De toekomstige bewoners hadden twee weken geleden een feestelijk startmoment.

Ook in het gemeentehuis zijn het college, de ambtenaren en de raadsleden volop actief voor het mooie dorp. Er zijn grote uitdagingen en stevige vraagstukken. Wereldwijde en landelijke ontwikkelingen merken we ook lokaal. Iedereen voelt in meer of mindere mate de last van de hoge energieprijzen en de duurdere boodschappen. De hoge kosten door de inflatie zijn niet alleen voelbaar, maar zullen ook zichtbaar worden in de begroting van de gemeente.
Voor mij persoonlijk zijn er ook uitdagingen; hoe geef je als beginnend raadslid kaders mee en controleer je het werk van het college? Als nieuw raadslid probeer ik naast de directe activiteiten van de raad ook zoveel mogelijk bijeenkomsten en informatiesessies bij te wonen. Ik probeer daardoor in contact te zijn met de inwoners en de eigen kennis te vergroten.
Mooie bijvangst van een regionale bijeenkomst was dat ik het wapen van de provincie Zuid-Holland onder ogen kreeg. Op dit wapen staan drie rode leeuwen, met daaronder de wapenspreuk “Vigilate Deo Confidentes”. Dit betekent “Waakt, vertrouwend op God”. In dat vertrouwen werken we verder aan de uitvoering van het coalitieakkoord ‘Samen krachtig voortbouwen’.

Henri van Bennekom

Raadslid SGP

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie