Afbeelding
Haarmode Willem

Haarmode Willem: ‘We moeten volhouden’

10 december 2020 om 13:28 Corona

H’VELD-G’DAM ,,Ik heb altijd geleerd, je moet nooit in je zieligheid blijven hangen. Dus tijdens de lockdown in maart heb ik gekeken naar wat mijn kansen zijn. En ik dacht, ik ga door”, laat Willem den Bleker weten van Haarmode Willem. Sinds maart heeft hij zijn kansen gepakt en in de tussentijd heeft hij vier nieuwe kapsalons geopend. De teller staat daarmee op tien, maar een elfde salon is onderweg. ,,Het is mijn bedoeling om in heel Nederland panden van Haarmode Willem te hebben. Mijn jeugddroom is om bij de top 3 van Nederland te horen, die ga ik nu toch wel een beetje achterna.”

De ondernemer kent ook tijdens deze coronatijd moeilijke tijden. ,,Ik heb tijdens de lockdown ook wel zitten mokken. Maar ik dacht toen, daar ben ik klaar mee. Ik ben positief ingesteld en we gaan bouwen.” Dat probeert hij ook over te brengen aan zijn teams. ,,Geen gekke dingen doen, maar toch vooruit gaan. We moeten volhouden.” Na zeven weken sluiting mochten de kappers weer hun deuren openen. ,,Dat was weer even wennen met alle procedures, maar toen kwam het wel weer los. Wat opvalt is dat het echt minder druk is bij de kapper. Niet alleen bij ons, maar ook bij collega kappers. Dat is wel jammer. Ik gun elke ondernemer zijn ding en ik vind het leuk om met anderen te delen.”

Ondanks alles blijft de kapper positief. ,,Ondernemen is een mooi vak, maar blijf eerlijk en rechtvaardig. Mijn uiteindelijke droom is om een stichting op te zetten later om de medemens te kunnen helpen. Dat zou de kers op de taart zijn. Delen is zo belangrijk, dat geef ik ook altijd mee aan mijn personeel. Ik probeer altijd dingen om te buigen tot iets positiefs.

Willem den Bleker, Haarmode Willem

advertentie
advertentie