Afbeelding
Foto door Ksenia Chernaya via Pexels

Waarom zou je moeten kiezen voor een geverfd stucwerk exterieur?

23 november 2021 om 16:01 Partnercontent

In ons land wordt stucwerk normaliter alleen gebruik in het interieur van een huis. Desondanks kan het in tegenstelling tot beton cire ook aan de buitenkant van je woning worden gebruikt. In het straatbeeld in Nederland zie je weinig huizen die een exterieur van stucwerk hebben, maar alsnog kun je hier natuurlijk wel voor kiezen. Stukadoors in ons land zijn namelijk zeker in staat om de buitenzijde van woningen te stucen. Door te kiezen voor een stucwerk exterieur van je huis in combinatie met een verflaagje zul je de onderstaande voordelen ervaren. 

Bescherming tegen UV-stralen 

Als huiseigenaar moet je je bewust zijn van de schade die schadelijke UV-stralen van de zon aan je huis toebrengen. Stucwerk kan de schade door schadelijke UV-stralen en meer minimaliseren met zijn beschermende gelaagdheid en textuur. Over het algemeen zijn UV-stralen zo sterk dat ze de duurzaamheid van gewone verf negatief beïnvloeden. Verf is de eerste verdedigingslinie tegen UV-stralen en dus kun je de nodige ondersteuning bieden door je huis te schilderen met stucwerk. Door stucwerk te schilderen, zorg je ervoor dat je alle scheuren, spleten en gaten opvult die ontstaan wanneer de verf vervaagt. Structurele schade kan een probleem worden met verf die slijt door schade door de zon, omdat deze meer wordt blootgesteld aan de elementen. 

Betere uitstraling van je huis

Stucwerk schilderen is een eenvoudige methode die beschikbaar is om het uiterlijk van je huis te verbeteren, omdat je direct resultaat krijgt. De buitenkant van je huis is het eerste wat bezoekers zien als ze langskomen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een perfect positieve indruk op hun geest maakt en stucverf kan daarbij helpen. Je moet ervoor zorgen dat je verschillende kleuropties doorloopt en de beste kiest om zo’n uitstekende indruk te maken op de gasten die bij je thuis komen. 

Bescherming tegen vochtschade

Alle huiseigenaren moeten rekening houden met vochtschade. Vocht kan op de lange termijn enorme schade aan je eigendommen veroorzaken. Je dient je woning af te dichten tegen vochtschade met de juiste materialen en gereedschappen. Stucwerk schilderen is de rechttoe rechtaan oplossing die je zoekt op dit gebied. Het schilderen van stucwerk kan ervoor zorgen dat vocht niet naar binnen sijpelt om schade aan de structurele integriteit en stabiliteit van je huis te veroorzaken. Door stucverf op je woning te gebruiken, wordt het voor vele generaties sterk en duurzaam, waardoor je er langer van kunt genieten.

Huis sneller verkopen

Stel dat je plannen hebt om je huis te verkopen. Reparaties en renovaties zijn het eerste wat een verkoper doet om indruk te maken op potentiële kopers, inclusief het opfrissen van de buitenverf van je huis. Stucwerk schilderen is voor de meesten een optimale keuze omdat het helpt het uiterlijk van je woning te verbeteren. Wanneer je huis een uitstekende buitenkant heeft, maakt het een geweldige eerste indruk op potentiële kopers. Een eerste indruk helpt je je verkoopkansen te vergroten en je kunt je huis binnen de kortst mogelijke tijd verkopen met een hoger prijskaartje. 

advertentie
advertentie