Afbeelding
Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

5 tips om het nieuwe jaar gezond te beginnen

19 december 2022 om 07:26 Partnercontent

Een gezonde levensstijl is het onderwerp van gesprek als het gaat om goede voornemens voor het nieuwe jaar. Iedereen neemt zich voor om meer te sporten, goed te eten en voldoende te slapen. Toch is dit in de praktijk vaak lastiger dan in theorie. Wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken, lees dan onze tips.

1. Stel realistische doelen voor jezelf

 Probeer allereerst realistische doelen voor jezelf te stellen. Misschien sta je in een ideale wereld vijf keer per week in de sportschool, maar is dit in de realiteiten gewoon niet haalbaar voor jou. Sport je nu eigenlijk nooit, stel dan als doel om elke week minstens een keer naar de Basic-Fit te gaan. Of misschien wil je meer tijd doorbrengen met je kinderen en ga je het liefst elke dag met ze naar de speeltuin. Weet je nu al dat dit lastig gaat worden, neem je dan voor om iedere week een speelmoment met ze in te plannen.

2. Zorg ook voor je mentale gezondheid

We vergeten het af en toe, maar ook de mentale gezondheid is ontzettend belangrijk. Een gezonde geest maakt gezonde keuzes. Zorg er daarom voor dat je ook let op jouw mentale gezondheid. Hoe je dit precies kan doen, is voor iedereen anders. Sommige mensen vinden het fijn om regelmatig te mediteren. Andere mensen komen helemaal tot rust door een boek te lezen, in een dagboek te schrijven of een lekkere maaltijd te koken. Zoek voor jezelf uit wat jou mentaal goed doet en neem je voor om dit vaker te doen.

3. Ga eens de natuur in

De natuur heeft ontzettend veel positieve effecten op onze gezondheid, zowel op de mentale gezondheid als op de fysieke. Veel mensen komen tot rust wanneer ze in de natuur zijn en veel groen om zich heen zien. Dat kan bijvoorbeeld in de bergen zijn of aan zee, maar ook in een bos of zelfs een park. De kans is groot dat jij in je omgeving ook een plek hebt met veel groen. Ga hier eens heen en kijk wat het met je doet. Maak je door de natuur een wandeling, dan zorg je ook nog eens voor extra beweging.

4. Blijf in beweging

Bewegen is ook een belangrijk onderdeel van onze gezondheid. Door te bewegen houden we ons lichaam fit en vitaal. Probeer daarom ook beweging te implementeren in jouw routine. Een goede manier om dit te doen is door groepslessen te volgen op de sportschool. De Sportschool Utrecht bieden groepslessen aan waar je je voor aan kan melden. Een pluspunt hiervan is dat de andere mensen je vaak motiveren om door te gaan wanneer jij eigenlijk wil stoppen. Houd je niet zo van de sporten, dan doet een goede wandeling of een fietstocht ook wonderen.

5. Let op je eten en drinken

Ook ons eten en drinken heeft veel invloed op onze gezondheid. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt om het lichaam van binnenuit te verzorgen. Eet daarom voedzaam en gevarieerd, maar gun jezelf ook zeker een lekker tussendoortje of een snack. Ook dit hoort bij een goede balans. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie