Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Video

‘Bouwen naar behoefte en voor het algemeen belang’

15 januari 2022 om 19:30 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Trudy Baggerman, wethouder Sociaal Domein, Vastgoed, Wonen & Ruimtelijke en Ordening in gesprek met René Biesheuvel, directeur Gebroeders Blokland over de behoefte aan woningbouw.

Ook in Hardinxveld-Giessendam is behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen. De afgelopen vier jaar leidde dat tot ongeveer 20 bestemmingsplannen in ons dorp, denk aan de Blauwe Zoom, Ons Dorp, de Rokerij en de IJzergieterij. Het gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar inmiddels wijzen de meeste neuzen dezelfde kant op. ,,Kwestie van vertrouwen."

Wethouder Trudy Baggerman herinnert zich als de dag van gisteren wat ze vier jaar geleden aantrof: ,,Ik zag drie verschillende werelden van de overheid, de inwoners en de ontwikkelaars/bouwers en het schortte aan daadkracht. Om de noodzakelijke samenwerking te verbeteren en het bouwen voor de inwoners daadwerkelijk met tempo te realiseren, heb ik ze met elkaar verbonden. Praat met elkaar. Wat wil jij, wat wil ik? Langzaamaan ging het meer over de inhoud, waardoor gemeente, inwoners en de ontwikkelaars/bouwers elkaar leerden kennen. Met oog om samen met lokale bedrijven op te trekken. Uiteindelijk moeten alle partijen profiteren van woningbouw.”

PLANNEN REALISEREN Directeur René Biesheuvel van de Gebroeders Blokland sluit zich daar volmondig bij aan: ,,Wanneer wij een bouwplan bedenken, bepalen wij eerst de behoefte. Dat levert een onderbouwd rapport op, wat wij delen met de gemeente. Vervolgens legt de gemeente ons en haar eigen rapport naast elkaar en dat geeft een beeld van de daadwerkelijke behoefte aan woningbouw. De afgelopen jaar is er heel veel in gang gezet, maar door verschillende oorzaken (bijvoorbeeld flora en fauna op de bouwgrond, personeelstekort en de stikstofproblematiek) ging het minder snel dan we wilden. Het goede nieuws is dat we in 2022 volop plannen kunnen realiseren en dat er woningen bijkomen voor onze inwoners.”

VOORTGANG ,,Je hebt elkaar nodig voor de voortgang van de woningbouw”, zegt de wethouder. ,,We kijken voortdurend kritisch naar wat we nog missen aan woningen en we hebben de afgelopen jaren inzichtelijk gekregen voor wie we bouwen. Ik ben er trots op wat we de komende tijd gaan opstarten en opleveren.” René eindigt met: ,,We willen altijd bouwen naar de behoefte van de markt en voor het algemeen belang.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie